Спас Гърневски от ГЕРБ каза в интервю за предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ заяви, че антикорупционната комисията никога не е изпадала в летаргия.

"Антикорупционната комисия и парламентарната комисия, на която аз съм член, никога не са изпадали нито в летаргия, нито в сън. Напротив - след приемането на антикорупционния закон през 2018 г., това е един от най-рестриктивните в Европа за много сериозна воля за борба с корупцията по високите етажи.


2018 г. играта свърши, правилата са други. Вие видяхте колко хора в тези 2 години със съдействието на специализираната прокуратура начело с г-н Гешев и с КОНПИ - много сериозно се сви обръчът около тези, които искаха да злоупотребяват с власт. Като започнем с министри, кметове, депутати - 7000 души попадат в обхвата на тази комисия.

А миналата година и аз съм един от тези, които предложихме в парламентарната комисия, под обхват да бъдат и всичките новоизбрани над 6000 съветници, защото в местните власти има огромен ресурс, който някъде е предмет на корупция", каза Гърневски.