Малтийският евродепутат от ЕНП Роберта Мецола блокира страницата си във Фейсбук, пише tribune.bg.
Това е резултатът от продължаващите вече повече от 24 часа стотици невъзпитани и злобни коментари и обиди срещу нея. Словестната война срещу Мецола от български протестъри започна веднага, след като стана ясно, че тя е вносител на поправките в резолюцията за страната ни.  

Мецола, която е майка на 3 деца, е блокирала всички български IP-та във Фейсбук и затова родни нейни”почитатели” са ѝ направили нова.

В нея са качени статии от български медии по темата с решението за резолюцията, както и такава за обидите към нея, под която стои коментар: Пфффф. Евтин номер. Играе го жертва”. Стоят и някои от обидните думи към евродепутата като „миндил” и „мутреса”.  Невъзпитаната кампания спрямо Мецола е текла на няколко фронта.

Обиди е имало и в Туитър преди и там активността да бъде блокирана. Тя е получила и нелюбезно предложение за секс с нея и майка й, предупреждения да не се меси в делата на България, наричана е "грозна"... На това евродепутатката е отвърнала, спазвайки добър тон:

"Ще предам на майка ми". Има твърдения, че и телефонът й е бил подложен на атаки с обаждания и текстови съобщения. Явно интернет пространството се е оказало тясно за ”доброжелателите”, които, очевидно, нямат представа от възпитание и лично пространство.