Вчера цяла България бе потресена от лютите закани, които освирепел циганин сипеше към всички българи, но най-вече тези от размирното Войводиново. Той ги нарече гяури и освен това ги заплаши, че ще страдат и горят, на малко след това се разкая и горчиво почна да съжалява.

Дни преди това пък се разбра, че незаконните цигански къщи ще бъдат съборени.

Всеки се изказа по темата, а вчера това направи и журналистката от Нова телевизия Миролюба Бенатова. И тя обаче не се осмелява да осъди дивашкия побой, нанесен от циганите на командосите, а громи местните, управници, че допуснали разрастването на ромската махала, сякаш самите цигани не знаят, че не могат да вдигат катуни и коптори където им скимне.

Ето какво написа тя в личния си фейсбук профил (публикуваме думите й без редакторска намеса):

„Значи, махалата във Войводиново се разраснала през последните 5 години. Пред очите на управляващите там от ВМРО. И същите - кмет и зам. председател на общинския съвет, казват за почти новата къща на семейството на биячите: “Направихме им забележка. Констативен протокол не сме правили.“
Е, кой допусна да има незаконна махала?! И незаконно енерго. И тротоари. 
Сега същите ръководители на общината водят протестите и рушат къщите.
Първо допускат нарушенията, после изведнъж взимат мерки. Така в затворите надзирателите първо вкарват незаконни вещи, после правят изненадващи проверки и ги изземват. Честно, а“.