Не искам да коментирам думите на Александър Методиев. Той говори пълни глупости.

Това каза в сутрешния блок на bTV председателят на партия Евророма Цветелин Кънчев в отговор на бившия депутат от ДПС Александър Методиев - Бат Сали, който вчера го обвини, че е разхождал Красимир Каракачанов из циганските махали, за да купуват гласове.

"С Красимир Каракачанов се познаваме много добре и сме решавали много проблеми. Той трябва да се извини, че поставя под един знаменател всички цигани и тогава може да обикаляме махалите заедно и да решаваме проблеми. Всички проблеми могат да се решат на маса, с една хубава българска ракийка. Аз правя много хубава малинова ракия. Отидете в провинцията и проверете - българи и цигани седят и си пият заедно. Някой, ако иска да запали изкуствено фитила, това е друг въпрос. С много политици съм сядал и съм решавал проблеми. Никога не съм помагал на ВМРО с гласове. Александър Методиев дрънка глупости, защото е изнервен. Причината за това е, че в Самоков вече няма незаконно и частно енерго. Хората си имат реални партиди. Всичко това пречи те да бъдат контролирани, а и финансовите постъпления секват. Това е причината Методиев да бъде изнервен", разкри Кънчев.

"Относно Войводиново настоявам да бъдат публикувани алкохолните проби и на двете страни. Също така искам да бъде публикуван и записът от охранителната камера, която е заснела побоя. Тогава ще дойда и ще разкажа много интересни неща. За последните години имаме пет инцидента, които са от една и съща прослойка, която се турчее. Тези хора казват, че са турци, спазват мюсюлманските традиции, както го правят турците у нас. Защо ги наричат цигани и сега всички цигани трябва да страдат заради тях? Тези хора се определят за турци. Всички нормални цигани искат да се обединят с нормалните българи и да се отърват от тези елементи. Бутането на незаконните къщи във Войводиново е една проста пиар акция", каза още лидерът на Евророма.

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!