Икономистът Илиян Василев написа във фейсбук, че доверието в "Зелените" се срина заради мълчанието им през годините за концесиите на бизнесмен Христо Ковачки.

"Каквото и да правят сега "Зелените" факт е, че мълчанието им през годините, относно концесиите на Ковачки и Тилев, нанася удар върху доверието към тях. 

Всички си спомняте "битките" им, включващи съдебни дела, срещу концесията на Асарел Медет и в Панагюрище и в Трън /изобщо навсякъде където има бизнес тази компания/, след това Дънди Прешъс, концесията за добив на нефт и газ, включително битката срещу шистовия газ, където си взаимодействаха с Борисов и левите, за да изгонят Шеврон. Смешно е да твърдят, че просто откликвали на граждански протест /Трън/. В Банско водят битка до край и в много отношение това ги идентифицира като екополитици.

Помня един от лидерите им взе лично участие в изготвянето на ОВОС на Южен поток, да, да, един от тези, които виждате начело на протестите им., но това не попречи на негов близък по оценка на Южен поток, след това да се опита да блокира Набуко. Разбира се, само с идеална цел.
Не си спомням, някога зелените да са бунили обществото срещу "правилния" Ковачки, а той е синоним на екозамърсяване, с всичките си действия.
Вие как си обяснявате това?  Били проспали Ковачки?. Възможно е, но много системно и фокусирано е това проспиване - вече десет години.
За това призовах да си кажат, кой какви договори има с Ковачки и кой му е помагал за ОВОС.а? Така доброволно, без бой? Защото да мине концесия за лигнитни въглища до Сливница !?! и в равна Тракия - Прохорово /първокласна земя/ с трябва уникално съчетание на властимане и мотивирано еко-заспиване.

Мълчат - и последният човек от тях, който трябва да отговаря е политика Панев", написа Василев.