Днешното управление е провалено. Това коментира евродепутатът Илхан Кючюк по време на Националната конференция на Младежкото ДПС, която се провежда онлйан и днес трябва да избере ново ръководство.

По думите му младите хора у нас имат проблеми, които могат да бъдат решение от други управляващи - по - компетентни и по-отговорни. Но затова била нужна нова политическа култура.

В свят на дигитализация не може да има аналогов начин на управление, каза в началото той и добави: „Въпреки глобалната затвореност, ние оставаме отворени към света, защото съпричастността и отговорността са нашето ДНК. Да обърнем внимание на бъдещето днес, преди всичко означава да се вгледаме във възможностите, които ни предоставя тази нова ситуация в света".

"За много хора единството в многообразието е просто израз, но за нас това е кауза", заяви Кючюк. По думите му заедността като човешка близост и сега се трансформирала в сегашната конференция, която се провежда онлайн. "С младежки акции показахме, че никой няма да бъде изоставен, напомни той за изпитанието, в което се намираме - пандемията", изтъкна Кючюк.

"Да си поставим най-високите цели и най-високите стандарти, за да бъдем крачка пред другите. Хиляди сме заедно в този момент. Именно пандемията със своята изолация и ограничения показа колко силно се нуждаем един от друг", каза Кючюк.

"Младите ни хора се ползват с доверие пред европейските ни партньори", заяви лидерът на Младежкото ДПС, като припомни, че бяха домакини на световни форуми на либералите.

 "Именно уникалният политически модел у нас може да се допринесе за развитието на Западните Балкани", акцентира Кючюк. Той подчерта, че за младежите в ДПС имат много добри учители, в които се вслушват. Благодари на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, че им дал възможността да се присъединят към каузата ДПС, като изтъкна, че са имали късмета да да се обучават лично от него.

"Важно е да сме признателни и да не забравяме нашите учители. Д-р Доган казва, че най-ценният капитал на един политик е знанието", припомни Илхан Кючюк и  зададе риторичния въпрос колко от съвременните лидери имат късмета да се учат лично от такъв учител.

Кючюк посочи, че младежите са и на лидера на партията в момента Мустафа Карадайъ, който е и първият председател на Младежко ДПС. "Мустафа Карадайъ, като първи председател, положи основите на Младежко ДПС, посочи Кючюк.

Иначе новото ръководство на младежкото ДПС ще изберат 350 делегати, като се очаква Кючюк, който в момента е председател, да бъде сменен. Самият той преди дни каза, че няма да се кандидатира за нов мандат. "17 г. съм част от ДПС. Моят ангажимент към Младежко ДПС ще продължи във времето", завърши той.

Поздрави онлайн поднесоха европейските либерали в лицето на Мартин Коте и либералите от Северна Македония, от чието име приветствие поднесе Димитър Ванчов.