Асен Василев поканил лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на дебат. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. 

Бившият служебен финансов министър на Румен Радев очевидно е много уплашен от ситуацията, в която попаднаха с колегата му Кирил Петков и е решил да се превърне в поредния кандидат-политик, стъпващ върху името на бившия премиер, пише tribune.bg.

Ако Василев не е забравил, е добре да си припомни, че лидерът на ГЕРБ е единственият премиер с три мандата в новата ни история. 
Това само по себе си трябва да говори на Василев, че не е от най-подготвените за дебат точно с Борисов.

Бившият финансов министър се прочу единствено с назначението на Румен Спецов за шеф на НАП. Дори и актуализацията на бюджета не беше изготвена от него, а тотално преработена от депутатите точка по точка и прати всички безполезни сметки на Василев в кошчето.

Интересно какво ще каже за взимането на дългове, което му е запазена марка? Или пък за това, че в неговата актуализация нямаше и една стотинка за образование? Явно Василев не смята, че това е от значение? Не беше предвидил и стотинка за снегопочистване, месеци преди зимния сезон, като трябваше отново депутати да правят сметки и да покриват разходи.

Едва ли Василев има „топки“ за дебат с Борисов, но е добър опит да си направи пиар и да го забележи някой, а не само с пеене. Все пак Василев трябва да е наясно, че колкото и да повтаря името на Борисов, няма да заличи назначението на Спецов за шеф на НАП и офшорките си.