Синът на Кръстника на мафията – Салво Риина, отрича в книгата, посветена на баща му – Тото Риина, да има кодирани послания, които засягат мафията. В ексклузивно интервю в „Роуминг” на предаването „120 минути” по bTV Салво Риина е категоричен, че в нея той разказва за собствения си живот, баща си и семейството си.

Тото Риина е най-известният сицилиански мафиот и най-влиятелният главатар на организираната престъпност в Италия . Известен с прозвището "Чудовището", Рина е осъден на доживотен затвор.

На 23 май 1992 г. свирепа експлозия убива водещия прокурор срещу мафията в Италия. Джовани Фалконе пътува в бронирана кола край Палермо заедно със съпругата си и трима охранители. Всички загиват на място.

Отговорът на държавата е силен и категоричен: в Сицилия са изпратени 12 000 войници в подкрепа на полицията, които буквално окупират целия регион в най-голямата военна операция в страната след Втората световна война.  След няколко месеца е заловен и човекът, който дава заповедта - Тото Риина от Корлеоне, фамилията, която Марио Пузо използва в „Кръстника".

Това е причината книгата на Салво Риина, посветена на баща му да предизвика грандиозен скандал в Италия.  

Атентите от 92-ра срещу съдиите Джовани Фалконе и Паоло Борселино превръщат мафията в национален проблем. Това е причината книгата на Салво Риина, посветена на баща му, да предизвика грандиозен скандал в Италия.  

Салво Риина разговаря със Светослав Иванов от къщата си в Падуа. Риина все още е под полицейско наблюдение и има забрана да напуска града.

„Да, има послания, които касаят морала и ценностите ми, но не и послания, които засягат мафията”, категоричен е Салво Риина, след като десетки общественици призоваха за бойкот на книгата в Италия.

„Надявам се книгата ми да има по-голям успех в чужбина, в Италия останах много огорчен. Там хората са обзети от предразсъдъци. Достатъчно е някой да те посочи с пръст. Има тенденция нещата да се крият, а е ясно, че онзи, който крещи най-силно и най-високо, всъщност крие най-много”, допълни той.

Риина обясни, че книгата не е опит да започне диалог с обществото или някаква комуникация, а по-скоро опит да разкаже своя собствена гледна точка за семейството си и за това, за което досега са разказвали само журналистите.

В студиото на „120 минути” пък гостува издателят на книгата Марио Трикарико.