Създателят на иновативен метод за лечение с полиатомарен кислород пристига в България, за да представи ефекта на терапията. Проф. д-р Джовани Барко от Пиза (Италия), който има 12 медицински специалности, гостува в нашата страна по покана на Малтийския орден. Официалната презентация на метода е в Пресклуба на Българска телеграфна агенция (БТА) на 21 ноември от 11 ч. Освен представители на медиите на пресконференцията може да присъстват и всички заинтересовани от метода на италианския лекар.

Проф. Барко е разработил и вече 17 години прилага метода за лечение с полиатомарен кислород в Istituto Internazionale Barco.

OPL (Ossigeno Poliatomico in soluzione Liquida) от италиански е съкращение на „кислородна полиатомарна течност”, която се състои основно от свръхоксидиращ парамагнитен анион на кислорода (О2ˉ). Самата течност се генерира със специално създадени медицински прибори. Фармакологичното действие на течността е да регулира клетъчното окисление, да възстановява хомеостазата и да модулира митохондриалните пътища, произвеждащи клетъчната енергия АТФ.

Благодарение на своя 17-годишен клиничен опит проф. Барко и неговият екип са доказали, че методът лекува онкологични заболявания, множествена склероза, ревматоиден артрит и други ревматични болести, емфизем, болест на Паркинсон, остеопороза, амилоидоза, астма, инсулинова резистентност, епилепсия, наследствена миопатия, болест на Рейно, фистули, множествен миелом, вирусни хепатити, карциноми на простатата и на задстомашната жлеза. Отделно подпомага терапиите на още десетки заболявания.
 
Мара КАЛЧЕВА