18-годишен е бил пребит от униформени и цивилни полицаи, служители на управлението в Петрич.  По такъв сигнал в местното  полицейско управление спешно бяха командировани спецове на инспектората на МВР, които от вчера правят проверка на случая, съобщава Struma.com.

Жалба в министерството и лично до МВР министър Бойко Рашков са изпратили близките на пострадалото момче. В нея те твърдят, че 18-годишният  е станал жертва на полицейско насилие и произвол. Бил измъкнат от дискотека и бит пред очите на свидетели.

За побоя младежът има медицинско свидетелство, тъй като е бил с видими следи от насилие.

Това е версията на роднините на младежа, разказана подробно в депозираната жалба. С някои от роднините на момчето разговаряхме снощи, от тях разбрахме, че са депозирали официална жалба и ще искат разследване на случая.

Според наши източници,  до инцидента  се стигнало след като дежурни полицаи спрели за проверка за наркотици група младежи. Единият от тях (18-годишният) направил опит да я осуети и побягнал.

Ченгетата се спуснали по петите му, мислейки че той крие дрога, открили го в местна дискотека, откъдето го извели, за да го проверят. Не е имало бой. Това пък е полицейската версия по случая. 

Къде е истината?!  Има ли полицейско насилие, кои са участниците в злополучната полицейска проверка, от какво са сериозните травми на пострадалото момче, имали ли са основания за проверка ченгетата, това са  въпроси, на които трябва да отговори проверката на пратениците на министър Рашков?! Проверката ще приключи до няколко дни.