Световният фонд за дивата природа (WWF), за който сайтът Buzzfeednews.com разкри как негови наемници извършват убийства и изнасилвания в Африка и Азия, и е разобличена като офшорка и организация за пране на пари, сега е стигнала до Интерпол и обединяват усилия в борбата с престъпленията в горите.

WWF отдавна е разобличена като организация, която използва природозащитни каузи, за да изкарва милиарди.

Клонът на WWF у нас се ръководи от Веселина Кавръкова, жена на зеления Тома Белев, бивш шеф на Природен парк „Витоша“ и неуспял политик.

Мрежата от неправителствени организации (НПО), гравитиращи около WWF са около 30. Ръководството на всички е преплетено в ограничен кръг от хора, на базата на семейно-приятелски връзки и зависимости.

НПО-то на жената на Тома Белев се прикирва зад зелената си маска, че уж се грижи за природата. А всъщност защитават чужди интереси и прибират само пари.

Пceвдo-зeлeнaтa opгaнизaция WWF е чиста проба лобистка организация, а както стана известно тя е и офшорка.

Иcтинaтa e, чe тoвa нe ca eĸoлoзи, a ĸopпopaтивни лoбиcти, пpиĸpивaщи ce зaд пceвдoeĸoлoгични HΠO-тa. Tяxнaтa cпeциaлнocт нe e oпaзвaнeтo нa пpиpoдaтa, a ycвoявaнeтo нa cтoтици милиoни oт нaциoнaлнитe и eвpoпeйcĸитe бюджeти.

Сега скандалната WWF се е включила в проект с Интерпол за опазване на горите у нас от незаконна сеч. Това е много интресно тъй като досега  т.нар. природозащитници никога не са действали нищо по незаконния дърводобив, а само използват  данни от държавните институции, като ги прокламират, че уж са наясно с проблема.

Те печелят поръчки и с евро средства броят червеногушата гъска, лешояди, прилепи, делфини, калугери за милиони. Еколозите взимат хиляди левове, като от тях дават на определен кръг медии, които да пишат материали или излъчват филми, и по този начин си купуват тяхното благоволение.

Много е интересно как „зелените“ рекитьори, участващи в различни схеми ще си сътрудничат с Интрепол и ще противодействат на престъпленията в горския сектор.