Вицепремиерът Красимир Каракачанов се съгласи да разговаря с репортер на БЛИЦ по нашумялата тема за неговите имоти. Според медийни публикации той е купил жилище в квартал "Възраждане" на занижени цени, а информацията в публичната декларация на министъра се разминавала с тази в кадастъра.

Ето как Красимир Каракачанов отговори на някои въпроси, свързани с обвиненията срещу него:

- Как ще коментирате това, което се случва в момента и обвиненията за това, че сте си купил апартамента на по-ниски цени?
- Това е поръчка. Аз разбирам да са открили нещо, но всичко по моите имоти е описано, има го в декларациите. Чувствам се отвратително, разбира се, защото виждам как едни хора точно в началото на предизборната кампания се опитват да търсят под вола теле. 

- Откъде според вас идва тази атака?
- Атаката идва от тези, които смятат, че като оплюеш политическия си опонент, ще спечелиш. Цялата тази история с апартамента ми се вади и се цитира на час по лъжичка от събота насам. 

- Как бихте отговорил на тези обвинения?
- Всеки един политик е длъжен да бъде изряден в имуществото си, при мен е точно така и няма от какво да се страхувам, нито пък имам какво да крия. Цената, на която е купен апартамента, е минала през фирма за недвижими имоти. Брокерите са направили оценка на единия и на другия апартамент. Има и доплащане за разликата в цените от 150 хиляди лева. Всичко това е описано в нотариалния акт, но като вадиш нещата на час по лъжичка и ги наричаш "Апартамент гейт", хората се впечатляват. Това, което се случва сега с мен, е същото и както онази история с паспортите, обвиненията, че аз и ВМРО сме били замесени в търговия с българско гражданство. И независимо, че МВР и ДАНС излязоха с информация, че това не отговаря на истината, някои медии продължават да го тиражират. 

- Имате ли обяснение защо за втори път ви атакуват? 
- Не им е изгодно да има такава политическа формация като ВМРО, която чисти Европа от либералните глупости, но това няма да ме спре. Този път съм ядосан!

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ