В първите дни на новата година все още правим равносметка за старата. 2020-а мина под знака на пандемията от коронавирус, но в последните ѝ дни се появи и лъч надежда в лицето на ваксините. През новата година обаче ще успеем ли да се върнем към обикновения си начин на живот и ще ни застигне ли икономическа криза. Чакат ни и избори, а в световен план се смениха основни лидери. По повод всички тези събития се обърнахме към мистика Божидар Караджов, който да ни разкрие какво още ни очаква. Ето какво той предрече пред БЛИЦ.


- 2020-а мина под знака на коронавируса, ще продължи ли това и през 2021-ва?
- И 2021-ва ще премине под знака на COVID-19, но акцентът ще е в икономическата криза. Пикът й тепърва предстои. От април постепенно ще се завръщаме към нормалността. Коронавирусът няма да изчезне, но броят на новозаразени ще намалее.

- Две ваксини са одобрени в европейския съюз, а и още няколко се разработват, ще успее ли някой от медикаментите да ни избави от COVID-19, и възможно ли е да ни докара по-голямо зло?
- Коронавирусът не е от вчера. Руската ваксина също е много добра. Моят професионален съвет е много внимателно да се прецизира дали да се прави ваксинация при хора, които са прекарали болестта.
Нови изследвания ще докажат, че в ядрото на клетката придобития имунитет е доста по дълготраен у пациенти, които са преболедували COVID-19.

- Идват избори в България, ще има ли ясно откроен победител и ще влезнат ли нови играчи на политическата сцена? Задава ли се по-голям конфликт по оста премиер-президент?
- Пет са политическите партии и коалиции, които ще влязат в новия парламент. В аванс заявявам, че той няма да изкара пълен мандат. В бъдещото Народно събрание ще са ГЕРБ, "Има такъв народ", БСП, ДПС и коалиция около "Да, България".

Партията на Слави се бори за второто място. Тя ще привлече най-много гласове от гласуващите в чужбина. До изборите тонът между премиера и президента ще втвърди. Кармично най-правилно е изборите да се проведат на 16 май.   

- Светът очаква икономическа криза заради коронавируса, колко дълго ще продължи тя и как ще се отрази на България?
- Вече споменах, че пикът на икономическата криза тепърва предстои. От април ще се появи лъч надежда. Летен туристически сезон у нас ще има. В световен план темата за свободата на движение, забраните и ограниченията на ежедневието ще бъде актуална до пролетта на 2022 година.

- Миналата година имаше криза с водата, а и засега валежите от дъжд и сняг не са много, ще ни застигне ли безводие през 2021-ва?
- Годината ще е дъждовна, ще има и снеговалежи.
Това ще се отрази на реколтата. Очаква ни добър урожай.

- А други природни катаклизми?
- Земетресения ще има в Румъния и Гърция. У нас ще се усетят слабо.

- Не се размина и без терористични атаки, ще бъде ли по-спокойна 2021-ва?
- От към конфликти тази година ще е подобна на миналата.

- Какво ще се случи в САЩ? Дали кризата там ще се отрази и на останалия свят?
- Байдън няма да изкара пълен мандат, но не по политически причини. След това "конците ще се дърпат" от жена. Путин скоро ще се оттегли в сянка.

- Какви други бедствия провиждате за бъдещето?
- Политически протести през есента ще има в Русия. Следващият катаклизъм ще е свързан с астероид, който ще премине около Земята и ще доведе до смущения в електронната мрежа по целия свят. Това ще стане до 2029 година.

Съветвам политиците да обърнат голямо внимание на човешкия фактор. Той е най-важен. Подкрепям думите на леля Ванга, че много българи ще започнат да се връщат в родината си.