Майка ми е професор по английски, интелектуалка и феминистка. Тя ми даде необходимата мотивация да бъда уверена по пътя на личното си себеизразяване и по отношение на собствената си сексуалност. Това призна скандалната Емили Ратайковски.

По думите й тя кара евтина кола и обожава месото.

"Аз израснах в Сан Диего, Калифорния, където през лятото буквално живеех в банския си костюм. Постоянно бях на плажа.

“Да лъжеш и да крадеш” е интригуващ арт трилър за ценителите на жанра", казва още сексапилната българка.

Коя е тя?
Елегантната и електрически еротична Eмили Ратайковски е актриса, топ модел и съблазнителна звезда в социалните мрежи. Родената в Лондон модерна принцеса на греха притежава едно от най-горещите тела в шоубизнеса и в преди години успя да извърши плавен преход от модната индустрия към киното.

Ратайковски продължава да бъде позната най-много с разкошните си фотосесии и с обстоятелството, че обожава да показва превъзходната си физика. Тя се съблича редовно и няма проблеми с голотата.

Ала актьорската игра заема все по централно място в живота на това бяло бижу. Тя снима в реклами, музикални клипове, сериали и филми.

Преди пет години тя получи възможност да се докаже с роля в световния трилър хит на големия Дейвид Финчър “Не казвай сбогом”, където влезе в образа на по-младата и палава любовница на персонажа на Бен Афлек.

Сега ни предстоят няколко нови филмови и телевизионни проекта с нейно участие, сред които е и трилърът “Да лъжеш и да крадеш”.

Ето какво сподели Емили Ратайковски в интервю за в. Труд:
 

– Емили, разкажете малко повече за ролята си в новия филм “Да лъжеш и да крадеш”?
– Много се гордея с работата си по този филм и с целия прекрасен екип, който го осъществи. “Да лъжеш и да крадеш” е интригуващ арт трилър за ценителите на жанра.

Става въпрос за отношенията между един изкусен и опитен крадец на картини и млада актриса с проблемно минало. Двамата ще трябва да се изправят срещу обстоятелствата и собствените си демони. Аз съм в ролята на актрисата.

– Вече имате опит с трилърите и бяхте част от доста големи продукции като “Не казвай сбогом”. Как се работи с големи режисьори като Дейвид Финчър?
– Страхотно преживяване – вълнуващо и нереално. Дейвид Финчър е гениален режисьор. Да се снимам при него за мен е равносилно на години уроци в кино университет. Той е изключителен майстор. Винаги ми е бил един от любимите режисьори – обожавам “Седем”, “Играта” и “Боен клуб”.

Когато получих възможност да участвам в “Не казвай сбогом” бях на седмото небе и дълго време не слязох от него. Много се надявам някой път пак да работя с него и с подобен екип като цяло. Всички хора от продукцията бяха връх на професионализма. Поради това и резултатите на филма изобщо не ме изненадаха, но все пак ме развълнуваха.

– Вие сте една от големите звезди на социалната мрежа Instagram. Там Ви следват над 24 милиона човека. Колко важни за Вас са тези модерни канали за комуникация и промоция на собствените Ви проекти?
– Технологичният прогрес е революционен. Социалните мрежи и глобалният достъп до Интернет промениха всичко. Бизнесът моделът е драстично различен.

Всеки вече култивира своята онлайн персона, изгражда си виртуален образ. Аз също гледам да се възползвам от динамичните промени. Определено съм експерт по селфитата.

– А и по еротичните снимки…
– Да. Вижте, за мен голотата е част от професията. Хората не трябва да се срамуват от телата си. Не е срамно и да си секси. Няма нищо по-естествено от голотата.

Определението “секси” не е лошо нещо. Да си секси е форма на себеизразяване, форма на красота. Женските тела трябва да бъдат празнувани от обществото, но е важно и да знаем къде е границата, отвъд която започва експлоатацията.

Аз израснах в Сан Диего, Калифорния, където през лятото буквално живеех в банския си костюм. Постоянно бях на плажа. За мен банският беше ежедневен дрескод. Още оттогава се чувствам комфортно с малко дрехи или без дрехи. Също така съм модел от тийн годините си.

Майка ми е професор по английски, интелектуалка и феминистка. Тя ми даде необходимата мотивация да бъда уверена по пътя на личното си себеизразяване и по отношение на собствената си сексуалност. Тя искаше да се чувствам добре в тялото си, да празнувам женствеността си без да се извинявам или срамувам.

Мисля, че именно това нейно отношение се оказа ключово за моята кариера на модел. В света на киното може да бъде малко по-различно. Ако си секси актриса е по-трудно да получиш предложения за сериозни роли.

Постоянно ти предлагат едни и същи стереотипни сценарии. Хората в този бизнес понякога мислят като стадо овце.

– Вие често сте се изказвала критично за модерната култура и съвременните обществени порядки и отношения. Какво не Ви харесва?
– Лично аз съм много против прахосването на пари за абсурдно скъпи стоки. Мога да дам определени пари за обувки, палто и чанта, но дотук. Няма как да извадя хиляда долара за пуловер, който ще облека два пъти.

Но в Интернет и по магазините е пълно с абсурдно скъпи дрехи, които се купуват като топъл хляб. За мен това е абсурдно, никога няма да го разбера.

Същото е и с колите. Никога не съм притежавала скъп автомобил. Карам евтина кола и не ми пука дали се от мен се очаква нещо друго.

– Имате ли някакви интересни хобита?
– Обичам да си стоя сама вкъщи. Когато се върна от работа изморена просто са пльосвам на дивана и релаксирам, гледам през прозореца, пускам си сериал, качвам се на покрива или започвам приготовленията за вечеря. Понякога си пускам някаква музика за фон, обикновено поп песни, но след известно време те се изчерпват. Истината е, че нямаме особено хубави поп песни.

– Спазвате ли стриктни режими?
– Спортувам много, разбира се, това е едно от най-важните неща – движението. Трябва да кажете не на застояването и постоянното взиране в екраните на телефони, таблети и телевизори.

По отношение на храната – аз съм месоядна. Наистина харесвам месото, жадувам за желязото, което се съдържа в хубавия стек. Не съм от хората, които ще видите да похапват скромна салата.

– Вие се определяте като феминистка. Какво означава за Вас движението на жените в днешната му форма?
– Всяка жена, независимо дали се чувства комфортно с термина “феминизъм”, най-вероятно иска да има равни права с мъжете. За мен това е феминизма – равноправие, а не превъзходство или доминация.

– Какви качества търсите в мъжете?
– Като цяло ме привличат хора, които се чувстват сигурни в кожата си, уверени са в нещата, които вършат и говорят и не изпитват постоянната нужда да се извиняват и оправдават.