Тец Бобов дол откликна на призива на отец Иван от Нови Хан и дари хранителни продукти от първа необходимост – брашно, олио, варива, консерви и подправки.

Дарението е част от социалната програма на дружеството. Новият изпълнителен директор инж. Спасов е заложил увеличаване на дейността, както с благотворителни инициативи, така и с инвестиции в квалифициране на хора от региона, които тепърва ще търсят своето професионално развитие.

„Занесохме хранителни продукти от първа необходимост, но хората в Нови Хан имат нужда от много повече. Отец Иван е достоен за уважение човек.

Направил е чудеса с дома за сираци Св.Николай, успял е да реставрира и храма преди 6-7 години. Там живеят 100 деца от 0 до 18 години, за които освен храна са нужни и много други неща да имат щастливо детство, за да израстнат като пълноценни членове на обществото.

Това, което е видимо е, че получават любов, че ходят на училище, но има още какво да направим като общество и ние като социално отговорно предприятие за да помогнем на този процес.“