Познавам новия вицепремиер Марияна Николова, но не мога да кажа, че имам работни впечатления за нея. Тя е предложение на НФСБ и е техен представител в изпълнителната власт. Не сме имали кастинг за тази длъжност. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов в ефира на Нова тв.

"Плюсовете са очевидни - ще има ефективност от гледна точка на административната работа. А минусът всъщност може и да е плюс, ако смятаме, че съответната политическа сила желае да създаде свое политическо лице. Може и това да е замисълът на колегите", добави той.

"Това е прилежен човек с правни познания и ще е полезна за управлението. Умее да работи системно, ясни са й приоритетитe. Aз лично имам позитивни очаквания. Смятам, че ще допринесе в идеите на Обединени патриоти", каза още Веселинов.

Относно днешните думи на Каракачанов политикът заяви: "Вчерашният ден бе уморителен за всички нас, но ще съм по-позитивен от моя лидер. Стигна се до диалог, търсен от месеци. Нямаме единно мнение за кандидатурата на Николова. "Атака" не подкрепиха тази кандидатура. Имахме единно мнение по много други въпроси, че малката коалиция трябва да се запази и трябва да се спре говоренето пред медии с отрицателни послания един за друг".

Запитан за евроизборите той отвърна: "Евроизборите са по-следващ въпрос. Много се нагнетиха отношенията. Нека мине време и да се успокоят нещата, да покажем общи действия и инициативи и да помирим силните страсти".

На въпрос как ще се стигне до помирение Веселинов каза: "Очевадно малката коалиция не е стабилна но това не значи, че не желаем да бъде и няма да се статраем да бъде такава. Вчера коментирахме данъка за автомобилите и излязохме с единна позиция, че това трябва да се промени. Вече дадохме заявка към ГЕРБ, че искаме преосмисляне. Не можем да приемем 30-40% увеличение. 40-50 лв на година може на някого да звучат малко, но за други това са парите, с които карат 1 месец".

"Няма как да не губим рейтинг, щом три месеца сме на топ скандална тема. Постоянно в медийното пространство стои кой какво е казал за някого и другият как му е отвърнал", заключи той.