Любовна история, започнала през 1989 година във Велико Търново и приключила без развръзка, развълнува и увлече хиляди потребители на социалната мрежа Фейсбук, пише "Борба".

В групата „Търсим се – познати и приятели“ варненката Весна Милич публикува, че издирва своя възлюбен от младостта – Стефан от Свищов, с когото планирали да се оженят, но съдбата ги разделила. Жената провокира много хора от крайдунавския град да влязат в ролята на детективи и да тръгнат по следите на някогашния й годеник.

С общи усилия установили, че той е семеен и има две деца. Весна споделя, че не иска да създава проблеми на бившия си възлюбен и че е успяла самата тя да подреди живота си, като се е омъжила щастливо, родила е три дъщери и сега упражнява най-хуманната професия. Иска да се свърже със Стефан само за да му обясни недоразуменията и лошото стечение на обстоятелствата, които са ги разделили.

Жената се запознала със Стефан по време на следването си за фелдшер в закрития вече Медицински институт във Велико Търново. Тогава била на 19, а той на 28 години.

„Караше бяла лада, имаше къдрава коса, беше висок. Държеше се много свястно с мен, заведе ме в Габрово на екскурзия. Нова година посрещнахме заедно в ресторант „Етъра“ във Велико Търново и после ме прибра до квартирата ми на улица „Чавдарче“… Аз съм от Варна, но майка ми ме извика да се върна тук, за да се прехвърля да уча за акушерка в града. Момчето ми беше предложило брак със златен руски пръстен с рубин“, разказва Весна.

Тя била приела предложението за женитба, а няколко дни по-късно, на изнасяне от жилището в старата столица, помолила съквартирантката си да предаде на Стефан домашния й телефонен номер. Прибрала се във Варна и зачакала обаждане от своя годеник. Времето минавало, но той така и не я потърсил.

„впоследствие разбрах, че Илона – така се казваше съквартирантката ми, е завидяла  и когато е дошъл до квартирата ни, го е излъгала, че съм се омъжила. От години търся Стефан просто да го видя и да му кажа за тази измама. Искам да му върна пръстена, който още пазя. Дано е добре, усещам, че си е жив и здрав, но искам да го намеря“, допълва Весна.