Най-вероятно ще направи това, което направи другият избягал - да лиши от живот някого. За тях това е живот, това е статистика. Нищо няма да го спре. Това коментира бившият следовател Андрей Цветанов по повод издирването на авера на убития избягал затворник Владимир Пелов – Радослав Колев в ефира на Нова телевизия.

По думите на експерта обичайно и задължително е затворникът да промени външния си вид.

„Но обичайно и задължително е да имаме връзка с криминалния свят“, посочи Цветанов. Той даде за пример свой стар случай, където криминално проявен е дал информация за извършител на побой няколко дни по-късно.

По отношение на това дали Колев не е вече в чужбина, експертът се въздържа от прогнози.

„Не знам дали той разполага със средства. Големите босове на трибуквените и трицифрените групировки са в чужбина, но те имат пари“, коментира той.

„Не зная къде е грешката. Не знам защо не си синхронизираха работата. Бягат двама и убиват човек. И вината не е само на МВР. Вината е на прокуратура и следствие и разследващия. Денонощно трябваше да се работи. В случая 30 дни нищо не знаем за тях. Или поне ние не знам. Колегите може и да са имали информация“, каза още той.

Припомняме, че Владимир Пелов и Радослав Колев преди близо два месеца зрелищно избягаха от Централния софийски затвор. Пелов бе убит на 5 юни късно вечерта при стрелба с друг опасен бандит – Марио Панчев в центъра на Ботевград. Все още няма следа от другия духнал пандизчия – Радослав Колев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!