Тежък е районът, в който по-рано изчезна икономистът Владимир Каролев. Както БЛИЦ писа той е в неизвестност от 16 часа днес, след като е излезнал да кара сноуборд в района на връх Вихрен.

Именно връх Вихрен е най-високият в Пирин. Той се извисява на 2914 м и е вторият по височина връх в България. Хижата под върха се намира на 1972 м.

За последно Владимир Каролев се е пуснал на живо във фейсбук именно от в. Тодорка, която се намира 2746 м.

Първа информация от ПСС за изчезналия в Пирин Владимир Каролев

 Вероятно именно в района между в. Тодорка и в. Вихрен спасителите ще съсредоточат усилията си, за да намерят икономиста.

 Каролев е голям планинар и много харесва Пирин. От фейсбук страницата му става ясно, че още от Великден прави преходи в Пирин по различни маршрути.

На 5 май се е спускал от подножието на Тодорка през втория западен улей. "За съжаление в най-тясната и стръмна част на улея беше пробил поток и се наложи да сваля борда, да го метна надолу...да сляза 50-ина метра през клечаците.

Е, намерих си борда под едно водопадче в улея и се пуснах надолу по паднала преди седмици лавина. Имаше бая лавинни буци, но беше меко", написа в профила си във фейсбук.

Един от най-добрите му приятели, с когото са редовно в Пирин Явор Първанов обаче му отправя критика: "Следващия път, на такова място, ако си без пикел и седалка, ти се разсърдвам и нема да си играеме. Горе, дето пропусна отбивката, си беше 55 градуса. Ако се откинеш, нема и да те търся", му пише Първанов и сериозно го предупреждава за опасност.

Владимир Каролев обаче го успокоява: "Споко. Меко бе там. Аз го тествах преди да се спусна. И друг път съм се спускал от там. Не искам да съм първия сноубордист, който кара с пикел в ръка и със седалка на задника" 

Днес пускане от подножието на Тодорка през втория западен улей с финал на моста пред ресторанта При Лазар. За съжаление...

Posted by Vladimir Karolev on Wednesday, 5 May 2021