За национално издирване са обявени шест от възпитаниците на Дома за деца, лишени от родителска грижа "Александър Георгиев - Коджакафалията" в Бургас, съобщи кореспондентът на БЛИЦ в морския град. Децата са криминално проявени и са известни най-вече с кражби, уточняват от полицията.
Хлапетата отдавна живеят в дома и близките им не полагат грижи за тях. Сегашното им бягство от социалното заведение не е първото. Досега на няколко пъти полицаите са ги откривали в родните им села Русокастро и Гильовци.
Любо и Ангел - две от изчезналите момчета, полагат "високо квалифициран труд" в Слънчев бряг - преджобват чужденците. Те са се “специализирали” в кражбите на фотоапарати, пари, дамски чанти и бижута.
Въпреки, че никой официално не признава това, обичайна практика е много от възпитаниците на дома да се занимават с джебчийство или просия по улиците на града. Така те дневно си изкарват до около 50 лева. Това го правят в свободното си време по обяд или между 16 и 18 часа, а често бягат от дома и през нощта..
Марина Шиварова, БЛИЦ