Изгоненият бивш изпълнителен директор на Завода за боклук в София Николай Савов си е купил къща с двор само за 14 000 лв. в село Нови хан, в близост до столицата. Това показва справка в декларацията му като бивш зам.-кмет на Елин Пелин пред КПКОНПИ.

Местните хора се чудят как е възможно да се купи къща само за 14 000 лв. в района през 2018 г., когато цените са вървели от над 100 000 евро нагоре. Граждани възнамеряват да подадат сигнали за сделката пред антикорупционната комисия и прокуратурата.

Имотът е купен съвместно между Николай Савов и съпругата му Добринка Савова. Те са декларирали от спестявания. Къщата с двор е 735 кв. м. площ и 327 кв. м. разгъната застроена площ. Савов притежава още жилище в София на "Христо Смирненски" и апартамент в Силистра.

Изгоненият от столичния кмет Йорданка Фандъкова, бивш изпълнителен директор на Завода за третиране на отпадъци Николай Савов,  напоследък се изявява като протестър в село Лозен, без да живее в него. Той ходи и буни хората да излизат на всякакви протести за щяло и не щяло. Не е ясно с каква цел ги подбужда. Според местните, иска да яхне вълната на недоволство и да бъде припознат от някоя партия. Те коментират, че търси политическа кариера и реализация след като беше изгонен от ГЕРБ и от зам.-кмет на Елин Пелин. Община Елин Пелин се управлява от ВМРО. Най-вероятно иска да бъде забелязан от т. нар. партии на протеста или новите управляващи.  
 


БСП ревностно го пазеха при отстраняването му от поста директор на завода за боклук. Савов беше освободен от длъжността заради инцидент с общ работник. Човекът е паднал от стълба. Той е бил откаран в "Пирогов", но е починал вследствие на усложнения при операциите. Фандъкова тогава разпореди проверка на Савов за здравословните и безопасни условия на труд в завода. Той беше обвинен от Столична община в системни нарушения и организация на работата.