Сигнал от Банкя - трансформатор виси заплашително над улица „Иван Вазов“. В началото на миналата седмица боклукчийски камион се удря в конструкцията и прекъсва електрозахванването на района на военния санаториум, предава bTV

Няколко часа по-късно, повредата е „отстранена“. „Това се счита за решение на проблема, докато цялото това чудо не се стовари върху някоя кола, дете или възрастен човек и не стане най-лошото“, пишат потребителите.

„Шести ден не се взимат никакви мерки. Безмълвна съм пред безхаберието на всички институции в тази държава и очевидното незачитане на човешкия живот и здраве“, казва зрител на медията.

Удар след недоглеждане при маневра с боклукчийски камион, едва не пречупва стълба с трансформатора. Кристиян Чечев разбира за инцидента, след като спира тока. „Ние в Бянкя сме свикнали да сме на режим, но това ни изненада.

В последствие разбрахме, че един камион е имал вземане даване с трафопоста. Май не е успял да избяга, защото трафопостът се е стоварил в самия камион, влязълму е в каросерията“ , казва Кристиан. В резултат повече от 7 часа част от Банкя остава без ток. Оттогава минава седмица.

Дни след инцидента, въпркеи че е укрепен, трансформаторът виси все така заплашително над улицата, а части от него са разхвърляни навсякъде.

Две тръби - това в моемнта държи трансформатора над земята. Противно и на очакванията той дори работи. Шофьорите се изчакват, за да могат да се разминат. Хората, пресичащи улицата преминават на прибежки.

Кметът на Банкя още веднага сигнализира собственика на стълба.

„Наистина би мобъл да падне, но около него е обезопасено. Въпросът е да няма хора в близост и ЧЕЗ да реагират максимално бързо и да го подменят с нов. Имаме уверение, че в рамките на тази седмица до петък ще го подменят. Поръчали са ново съоръжение и очакваме това да се случи“ , коментира Рангел Марков.

От дружеството потвърдиха, че до края наработната седмица проблемът ще бъде отстранен. Дотогава жителите на улицата ще се молят сглобката да издържи.