И Миролюба Бенатова не остана по-назад в журналистическия слугинаж в полза на Иво Прокопиев.

Подобно на повечето дежурни говорители на Прокопиев, които, дори и да няма какво, трябва просто нещо да кажат за Пеевски, за да си заслужат надницата от разградския олигарх.

Работят за норматив, както в годините на социалистическото съревнование – всеки ден по някоя глупост за Пеевски. И после на опашка при ментора Прокопиев за „заслужена“ надница и покровителствено потупване по рамото от страна на олигарха. Последното ей така за стимул, за да не спира производството на нови и нови глупости.

Постоянство и продуктивност - ето това е лозунга днес на прокопитата. С постоянство и продуктивност към нови „творчески“ висоти в медийната пропагандна война срещу депутата Пеевски.

Без да е въобще наясно със скандала ДКК, който се върти по медиите от няколко дни, всезнаещата Бенатова написа в профила си в Фейсбук „.. не съм наясно какво всъщност става, но знам, че ДКК и икономическите министри бяха част от войната между Цветан Василев и Пеевски..“ Нерде Ямбол, нерде Стамбул. Хем не знае за какво иде реч, хем пък категорично знае, че и в тази тема бил намесен Пеевски. Как без него.

Щеше да е изненада, ако рупорите на Прокопиев пропуснат поне веднъж Пеевски в ежедневните си журналистически сводки. И Бенатова не прави изключение от норматива на прокопитата, а че написаното или казаното по адрес за Пеевски няма нищо общо с истината, това тях не ги интересува. Важно е само да са изпълнили норматива и да се отчетат пред ментора си Прокопиев.

Време е да се поразровим в боклука и да извадим на светло всички рупори на разградския олигарх, които ежедневно замърсяват медийния ефир с познатите ни до болка мантри и манипулации. Само така ще стане ясно, че единственият медиен монополист в страната, който е завладял и командва мейнстрийма, не се казва (и никога не се е казвал) Пеевски, а Иво Прокопиев. И е от Разград, някога млада надежда на псевдодемокрацията на „Агнешките главички“, а днес мастит олигарх, собственик на медии и задкулисен политически играч. Да, време е за истината, защото само тя може да прочиства, във всякакъв смисъл...