Репортерката Миролюба Бенатова бе изгонена от Катуница, след като се навлече гнева на насъбралите се хора, дошли да отдадат почит към Ангел и Павел. Днес се навършват 5 години от смъртта на Ангел Толев, който бе прегазен от шофьора на циганския барон Кирил Рашков. Преди шествието тази вечер от 19 часа, рокери от няколко мотоклуба и фенове на Ботев и Локомотив отидоха до гробовете на двете момчета, където поднесоха венци.

Там ги чакала и Миролюба Бенатова.  По време на размириците преди 5 години Бенатова отразяваше събитията като репортер на бТВ. Тогава тя се навлече гнева на голяма част от хората, след като на живо в ефир заяви, че на протестите са предимно организирани футболни агитки от ъндърграунд средите, а полицията бездейства.

Днес тя е в Катуница, за да направи своя филм за Нова телевизия. Беантова е отишла при футболните фенове и рокерите и започнала директно да ги снима и залива с въпроси.

„Помним какви неща наговори в ефир преди 5 години, въпреки това никой не й обърна внимание. Продължихме си към гробищата. Тя беше с двама оператори, които ни снимаха през цялото време. Няколко пъти я помолихме учтиво да не снима, но тя продължи”, заяви един от участниците. Той допълни, че тя е продължила да ги снима и да ги залива с различни въпроси, при което част от другите не издържали и я накарали да си тръгне. Те дори взели едната от камерите, но след това я върнали на оператора. В крайна сметка Бенатова се дръпнала от панихидата, а до физически контакт не се стигнало.

"Отрепаха го на 19 години, безвреме си отидоха", каза един от жителите на селото. 

Източник: TrafficNews.bg