В началото на седмицата главният прокурор Иван Гешев обяви, че е под карантина. Това той направи с пост личния си Twitter акаунт.

"Заради положителен тест за коронавирус на член на семейството ми, сам се поставих под карантина в очакване на указания от здравните власти. С личен пример и спазвайки правилата, всеки помага на лекарите в борбата им с пандемията. Пожелавам здраве на всички!", написа Гешев. 

Ден по-късно Столична регионална здравна инспекция (СРЗИ) взе извънредно решение за карантината на обвинител номер едно на България.

Днес в "Неделята на Нова" Светослава Рудолф обяви, че преди началото на предаването е разговаряла с Иван Гешев, за да научи как е.

"Има болни от коронавирус в семейството му, но той е добре. Каза, че се чувства добре и че няма проблеми... засега", поясни Рудолф, цитирайки думите на самия обвинител номер едно на държавата.

Тя обаче не каза дали самият Иван Гешев е с положителна проба за коронавирус и кой член на семейството му е покосен от COVID-19.

"Нека всички покажем, че съединението прави силата на дела, не само на думи. Да помогнем на лекарите и медицинските работници, борещи се за живота на много българи, като проявим отговорност!", написа пък самият Гешев в деня, с който обяви, че е под карантина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!