Стрелба по автомобил посред бял ден на улица в Стара Загора, по чудо се размина без жертви. Причините за изстрела и стрелецът засега не са известни.


Както БЛИЦ вече съобщи, инцидентът е станал на оживен булевард в събота. В засегнатия автомобил са пътували баща и дъщеря – Стефан и Никол. Разказват, че в колата им се забива боен, 9 мм куршум.

 „Движехме се най-нормално, не сме правили нищо нередно. Изведнъж се чу гръм. Тъй като бях пуснала сенника на колата, аз не видях дали е минало нещо през стъклото. Когато погледнах към краката ми – видях разпръснати стъкълца“, посочи момичето. 

По думите им първоначално са помислили, че изстрелът е възпроизведен от въздушна пушка. Стефан обясни, че са в шок и не осъзнава все още какво им се е случило. 

„Как в нормално време, в 14 ч. някой ще стреля? Поради каква причина? Аз съм обикновен работник, нямам недоброжелатели“, заяви мъжът и добави, че полицията са се отзовали бързо на сигнала им. 

Бяха категорични, че скоро по този булевард няма да минат отново. По случая има образувано досъдебно производство, което е под наблюдението на Районната прокуратура в Стара Загора. 

Търсят се и стрелецът, и мястото, откъдето е възпроизведен изстрелът. На този етап полицията изключва умисъл.