Повдигнаха обвинение на Кристиан Николов, който предизвика катастрофата с Милен Цветков. СГП ще поиска мярка за неотклонение "задържане под стража", предава bTV.

Обвинението е за причиняване на смърт след употреба на упойващи вещества. Наказанието е от 3 до 15 години затвор.


От прокуратурата с гореща новина за друсания шофьор, помел Милен Цветков

Около 18 ч. на 19 април джипът, управляван от 22-годишния младеж, удари автомобила на журналиста на кръстовището на бул. "Черни връх" в София, докато чака на червен сигнал на светофарната уредба.

Kристиан Николов е бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, от което е установено, че е шофирал под въздействие на канабис и амфетамин.


Снимка: БГНЕС

Той е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане пред Софийски градски съд за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

От справка на отдел "Пътна полиция" е установено, че обвиняемият е правоспособен шофьор. Срещу него е издадено наказателно постановление за регистрирано предишно нарушение.

Скандално: Ето с какви пари е бил купен джипът, убил Милен Цветков

 

В хода на разследването е установено още, че управляваният от Кристиан Николов автомобил е собственост на търговско дружество, собственост на майката на обвиняемия.

На Икономическа полиция е възложено да извърши проверка относно изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от Кристиан Николов автомобил.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура
.