ОДМВР-Бургас разшири обхвата на разпити и претърсвания заради намерения труп на прострелян в сърцето мъж край кв. "Долно Езерово", съобщава "Флагман".

В центъра на Бургас около 15 часа изданието засекло полицаи да разговарят с възрастни мъж и жена. Те се оказали родителите на основните и единствени засега свидетели, чрез които се разплита убийството на 33-годишен криминално проявен мъж от кв.Черно море.


Тялото му бе намерено в канавка край пътя между СОМАТ и ТЕЦ-а, в землището на кв.Долно Езерово, след като вчера вечерта около 18 часа бургазлиите сем. Таня и Петко Кралеви са се явили във Второ РУ и са съобщили за находката си от предния ден.

Те са били силно притеснени, защото са се двоумили дали да дадат данни за тялото, до което стигнало кучето им, докато се разхождали в района около 11,30 ч в неделя. Случаят е много заплетен, сподели току-що източник, ангажиран с разследването.

Недвусмислено става въпрос за убийство с ловна пушка, стреляно е в гръб, пръснато е сърцето на жертвата. Първо трябва да се установи категорично дали убият и намерен в канавката е станал жертва случайно – на ловец, който го е взел за дивеч.

Наоколо е езерото "Вая" и през уикендите е пълно с ловци, които дебнат пернати. Днес следобед са разпитвани родителите на 49-годишния Петко Кралев, които живеят на в центъра на Бургас, на третия етаж в кооперация на ул.”Патриарх Евтимий”.

Репортер на медията видял и чул как възрастното сем.Пенка и Иван Кралеви обясняват, че имали градинка край кв.Долно Езерово – със зеленчук, това било единственото, което ги свързвало с квартала. Те не скриха, че синът им е ловец.

Пенка и Иван Кралеви казват, че имат връзка със землището в кв.Долно Езерово
дотолкова, че там гледали градинка със зеленчуци

Назначени са балистични експертизи, за да се види дали оръжието на Петко Кралев има връзка с огнестрелната рана в гърба на убития мъж. Според съседи на ул.”Патриарх Евтимий”, регистрираните с постоянен адрес в жк „Лазур” сем.Кралеви-младши не живеели от известно време в Бургас.

Бизнесът им се разрастнал и се преместили в столицата. На адрес на ул.„Патриарх Евтимий” обаче са регистрирани повечето от фирмите на Петко Кралев. Той е съдружник и упавител на един от големите хотели в Поморие.

Продължават разпити на хора от ловни дружинки, за които е известно, че са били на лов около езерото в неделя. Не е отпаднала и версията трупът да е пренесен с джип до мястото, където е намерен – на 200 м от жплинията между СОМАТ и ТЕЦ-а - по пътя, водещ за кв.Долно Езерово.

Което означава, че покушението е извършено на друго място. Мъжът е с черно анцугово горнище и с дънки, няма вид на човек, който е тръгнал на лов. Не е регистриран като ловец.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!