Има романтични мъже, които ще се сетят за Свети Валентин, ще се подготвят за празника месец преди това, за да могат накрая да подарят на любимата си точно това, за което тя си е мечтала. Тези мъже са уловили погледа й, докато тя е минавала случайно покрай някоя витрина и вече са разбрали какво трябва да купят. За тези мъже пише в книгите.


 
Има и жени, които са решили да оставят мъжете си намира. Организирали са на любимия си напиване с приятели точно на Свети Валентин и са останали вкъщи да го чакат, а на другия ден лекуват махмурлука му със супичка и тишина. За тези жени също пишат в книгите. Истината е, че на всеки Свети Валентин започва истерия, която може да се сравни само с тази от миналото, когато осми март се превръщаше във всенароден празник. Денят на колежката и повод за служебен купон и лежерно натискане със секретарката.


 
14-ти февруари си е повече празник на търговците на сувенири, извадили от рафтовете залежала стока с плюшени сърчица, които казват с тенекиен, стряскащ глас "I love you", когато ги натиснеш. И това е най-евтиният вариант, защото туристическите агенции вече излязоха с оферти за екскурзии до екзотични дестинации на Свети Валентин за по няколко хиляди лева.Изборът всъщност е огромен, хубавото е, че истерията с този празник бързо отминава. Има и нестандартни подаръци. Като този, който се предлага от пицария в столицата - бутилка вино с лика на... Хитлер. Остава да се надявате, че любимата ви има достатъчно чувство за хумор.


 
В някои хипермаркети пуснаха и генно модифицирани ябълки, на които пише: "Обичам те". Струват само три лева. И все пак добре е да се внимава с тях, защото могат да се окажат точно толкова отровни, колкото и ябълката на Снежанка.
 
Напоследък е много модерно да се обясните в любов с билборд. Мишле, коте, меченце са съпътстващите определения към подобни послания. Или заплашителното: "Ще си само моя, обичам те!" Всъщност цената за подобно обяснение - изненада дори не е много скъпа - около 500 лева и то, ако настоявате на определено място. За да не се случи както със софиянец миналата година, решил да изненада любимата си точно с билборд. Но не проверил къде точно ще стои и така в уречения ден, целият тръпнещ от вълнение я прекарал любимата жена до билборда и да, изненадата била прекрасна. Но точно до нея бил поставен друг билборд, рекламиращ фирма за пестициди и надпис: Вредители чистим всякакви!