Възрастна жена от симитлийското село Полена издъхна в реанимация на МБАЛ Благоевград с множество травми, разкъсвания по ръцете и краката.

Постъпила в отделението на Гергьовден, след като е намерена в безпомощно състояние в дере край селото. Семейство овчари я открили и извикали близките и. Транспортирана е в МБАЛ Благоевград. Прегледът установил множества разкъсвания по тялото, както и по скалпа и, съобщава "Струма".

"Жената е настанена при нас с разкъсвания на предмишници, подбедрици и рана на скалпа, раните бяха обработени, зашити от екипи на хирургично отделение, след което постъпи в реанимация, каза завеждащият на отделението д-р Стойчев.

Полицията започна разследване на смъртта на жената, предполага се, че бабата е била нападната от животни в гората и разкъсните рани са от това.

Била е безпомощна в дерето и все още не е ясно колко време е била там.

В село Полена се прокрадва и версията, че възрастната жена е бита, но травмите и не говорят за нанесен побой. Предстои аутопсия, поискана от близките на починалата Ружа Ш., която да установи причините за смъртоносното и нараняване. Очакват се резултатите от аутопсията.