„Важно е в ежедневното хранене на децата да се включат био продукти. Те се хранят по безобразен начин". Това заяви д-р Людмила Емилова в ефира на Нова тв по повод идеята менюто в детските градини да е съставено от био продукти.

"Менютата в детските градини и предучилищната нямат нищо общо със съвремената наука за хранене. Не трябва да се прекалява с бялото брашно и бялата захар. Трябва да има повече чайове и плодове, но не и мекици и баници”, добави тя.

Емилова обясни и какво всъщност означава био храна. „Това са продукти, които са стигнали до трапезата, без да са пръскани с пестициди, без земята да е торена с отровни вещества”,поясни тя. По думите й в магазините около училищата също се продават доста вредни храни.

Д-р Емилова каза още, че е възможно организмът да бъде изчистен от вредните продукти.  „Програмата, която правим – омекотена форма на лечебно гладуване, се оказва доста добра. Заради лошо храна децата често боледуват. След този лечебен глад те вече не се разболяват толкова често”, каза още тя.