“Европейският съюз ще е по сигурен, ако Румъния влезе в Шенген“. Думите са от вчера на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел в Букурещ.

За нас остана мълчанието и австрийско-холандското „Не“! Тежко е за българския народ да гледа как го заобикалят и стои изолиран в ъгъла на Европа между пълноправните си европейски съседи – Гърция и Румъния. Не е справедливо! И трябва ясно да се посочи причината. Служебният кабинет вече е ноторно известен с корупцията и некадърността си.

Известен е и с двуличието на своя баща и с канския му апетит за власт. За 8 месеца еднолично управление Румен Радев успя да ни откъсне от северните ни съседи, да ни постави в изолация и да срути единствения консенсусен национален приоритет – присъединяването към Шенгенското пространство.

Съставянето на редовно правителство, премахването на служебния кабинет, укрепването на рухналата граница, стабилизиране на институциите и проактивна европейска политика за излизане от изолацията са спешни задачи на следващия парламент в сферата на външната политика и сигурността. Българите имат право и трябва да пътуват и търгуват свободно, защото не са по-долу от другите европейски народи.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук