Кандидатът за министър на външните работи в кабинета на проф. Николай Габровски Драгомир Заков излезе с остър коментар в социалната мрежа. 

„Преди да замина за Брюксел бях „човек на Радев“, после бях „човек на Борисов и Захариева”, след това „предложение на Нинова” за МО, „лице на ПП” по време на предизборния период, сега пък съм бил „не знам какво си”, написа Заков в профила си във Фейсбук.

По думите му лепенето на етикети се е превърнало в национален спорт. 

„Явно да си доказан експерт в някоя област или професия в България е дефект. Да имаш силна експертна и гражданска позиция е „осъдително”, до степен на оказване на политически натиск с неправомерни средства”, допълни той. 

Заков написа още, че държавата е инвестирала в него повече от 20 години, а сега тя има нужда тази инвестиция да се „изплати” в критичен момент.

„Имам ли право да се скрия днес? Имах ли право да се скрия на 1 март? Разбира се, че можех. Но нямам и нямах моралното право да го направя! Какво означаваше това в личен план, например на 1 март? Преобръщане на ритъма на живот на семейството ми за една вечер, с деца на училище, неподготвен за тръгване багаж и т.н. Знаете ли как се преместват ученици от една в друга държава по средата на втория срок?

Колко посланици познавате, които са зарязали мандата си? И то 10 дни след началото на война близо до границите на България. Не, не бройте служебни министри - те се връщат за довършване на мандата (как точно става така е друг въпрос). Мен никой не ме върна”, добави Заков. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук