Програмата за управление на Община "Тунджа" за следващите четири години от новия мандат представиха пред жителите на село Овчи кладенец,  кандидатите за кметове и общински съветници от ПП АБВ.

Подобряване на инфраструктурата, откриване на здравни пунктове и запазване на училищата са сред основните приоритети на партията, която на 27 октомври ще поиска доверието на хората.

“Сигурността на жителите на селата е задача номер едно“,  категоричен беше издигнатият от АБВ за кмет на община "Тунджа" Иван Йоргов. "Няма да допусна закриването на училища, защото това ще означава закриване и на самото село", заяви още той. 

Водачът на листата на АБВ  за общински съветници Здравко Златаров представи част от намеренията на кандидатите, с които да съхранят българските традиции, да се възроди земеделието и да се привлекат инвеститори, които да създадат работни места.

"Общината ни има големи възможности за развиване на селски туризъм, а никой до този момент не е работил в тази посока", каза той. 

Своеобразен отчет на преминалия си мандат направи пред своите съселяни и кандидатът за кмет на Овчи кладенец Динко Динев, който е на този пост вече няколко мандата.

"Свършихме доста неща за последните четири години, но има още по какво да работим и върху какво да се съсредоточим, за да подобрим живота в селото", посочи  Динев. Без да дава излишни обещания той пое ангажимент да работи заедно с хората в един открит диалог за решаване на основните проблеми на населеното място. 
В края на срещата присъстващите в залата бяха поздравени от самодейците на местното читалище и от народната певица Донка Бумбалова.