Кабинетът няма намерение да подава оставка след второто поредно общонародно велико въстание, защото не е това начинът – с камъни и дървье, както е казал поетът, да се решават проблемите на България.

Така в Русе вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов нарече протестите на вчерашния 10 септември и отговори на въпрос какви са настроенията в правителството след тях.

„Ако се мисли, че с дървета и винкели ще се налагат силово нещата, това не е решение. Важните неща се решават с един нормален подход на диалог. Още преди месец го предложих, защото това е моето убеждение, че диалогът е този, който ще реши

И е крайно време да постъпим като всички източноевропейски държави, които още в началото се разбраха кои са основните им приоритети като нация и държава. А тук какво е – който дойде, отрича предишните и се оправдава с тях. И така 30 години“, допълни Каракачанов.

Вицепремиерът  бе в Русе за откриването на паметника на Васил Левски. Докато произнасяше слово, един или двама души започнаха да викат „Уууу“, но гласовете им се чуха от малцина.

Каракачанов им отговори. „Винаги е имало изчадия искариотски, които дори в такива моменти са готови да охулват тези, които са свършили нещо. Ако бяхте дали една стотинка, имате право да викате. Като не сте дали, слушайте и поне се радвайте, че в нашия град има нещо хубаво направено“, отвърна той.