Не може на черното да кажеш бяло - от подобен форум зависи бъдещето на Западните Балкани. Това заяви в ефира на bTV министърът на отбраната Красимир Каракачанов.
"За пореден път разбрахте ли защо сме най=бедната и неавторитетна страна в ЕС? Това ми напомня един виц. Едва ли не като на българския казан няма дявол с брадва и вила, сами трябва да си правим номера", каза той по повод упреците на Корнелия Нинова за срещата на Балканите.

"Не може на черното да кажеш бяло. От подобен форум зависи бъдещето ни. И само защото си лидер на опозицията, не може да си пречупиш езика и да кажеш че това е успех за България. За първи път се събраха несъбираеми неща - косовският президент и сръбският му колега, македонският премиер и гръцкият му колега", добави министърът.

"Благодарение на БСП бил приет законът за КЕВР?! Абе ало, в това студио го обявих. Инициативата за промяната може да се провери - внесена е от депутатите на ВМРО. Нинова си приписва заслуги. Проверете дали има подписи на депутати на БСП по предложението", заяви той.

"Гърция и Македония мисля, че стигнаха на една ръка разстояние, както се казва. Ние претенции към името на Македония нямаме. Ние имаме към други неща. Илинденска Македония ми звучи добре. Въобще не знам кое име ще бъде прието. Важно е този изкуствен спор за името да приключи. Северна, Западна, Варварска или Илинденска Македония - за мен няма значение кое ще бъде името", каза още Каракачанов.