"Моето име започва да се превръща в оправданието на Борис Бонев за неуспех. Столична община се управлява от ПП-ДБ-Спаси София. Столична община се управлява от кмет от "Продължаваме промяната" - ДБ - "Спаси София". Председателят на СОС беше избран от редиците на "Продължаваме промяната".

И в този смисъл изказванията на Бонев, че той излизал в опозиция са абсурдни. На кого ще бъде опозиция?", попита общинският съветник от ПП "ВМРО-Българско национално движение"", това заяви в ефира на БНТ общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

"Когато се избираше председател, с голям компромис действително, който направиха и ГЕРБ и ДПС, и "Възраждане", тогава тези общински съветници бяха добрите, разумните и конструктивните. Защо? Защото се случваха нещата на "Продължаваме промяната".

Когато ние поставихме въпроса, че не може с 23 съветници да има претенции за ключовите комисии, изведнъж ние станахме лошите, същите, които до преди два часа бяхме конструктивни", посочи Карлос Контрер. Борис Бонев обикаля по медиите като лазарка и тръби, че те си направили отвод, защото не били питани.

Докладът, който аз съставих е на база на списък и предложения, който беше представено от г-н Бонев и г-н Димитров на консултациите. Аз не съм си го измислил. Имам мейла в пощата си. И ако г-н Бонев продължава да лъже... го призовавам да излезем на дебат и да видим кой какво е направил. Това извънредно заседание бе свикано по идея на общинските съветници. Правилникът е спазен, думите за обжалване в съда са за консумация на публиката", добави той. 

"Щеше да се повтори ситуацията с избор на председател. От 28 декември с Вили Лилков се опитвахме да съберем политическите партии за разговори. Само ние си знаем колко сложни бяха тези разговори. Деян Николов е канен на абсолютно всички срещи. Ако някой правеше задкулисие, едва ли някой щеше да го кани. 

Софиянци казаха еднозначно, че няма ясен победител на тези избори. Продължаваме Промяната е много далеч от мнозинство, в този смисъл те постоянно трябва да водят разговори за подкрепа.

Преди свикването на 2 ноември 2019 година беше ясно управляващото мнозинство, ние сме се разпаднали", каза още Контрера.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук