Видео, публикувано в социалната мрежа Фейсбук от икономиста Владимир Каролев, предизвика разнопосочни реакции в публичното пространство. 

Страшната истина за Занзибар, където уж К-19 няма


На кадрите се вижда как хора, предимно българи, купонясват на плаж в Занзибар – дестинация, която вече се счита за изключително рискова заради новите варианти и щамове на коронавируса от Африка.

Видеото може да гледате тук: 

,,Парти на бг спота Kite @ the Nest на Paje Beach Zanzibar. Ще стане традиционно – всяка неделя от 5 следобед. Повечето българи тук са със свободни професии и предполагам, че на повечето доходите им са пострадали от медицинската и инфопандемията Ковид-19. 

Та обсъждаме, позовавайки се на челния опит на Рут Колева & сие, да напишем едно открито писмо до Борисов “само ти можеш Бойко”, та да ни отпусне 5 заплати. Обещаваме осигуровките сами да си платим'', гласи съобщението на Каролев към видеото.

Под въпросната публикация се е изказал и д-р Аспарух Илиев, който ръководи лабораторията в Берн.

По думите на д-р Илиев е абсолютно безобразие и безотговорност да се пътува в тази ендемична обстановка до една от държавите, в които СЗО предупреждава, че има огромна заболеваемост и мутации, които са резистентни на ваксините.