Неочаквана ситуация за сънародниците ни, които са на почивка в Занзибар – по предложение на здравните власти е възможно да бъде въведена задължителна карантина за хората, завръщащи се от екзотичния остров. Сред тях е и Диана Хаджиева, която сподели как приема тя новината в пряко включване в „Тази сутрин“ по БТВ.

„Определено тази ситуация ни притеснява тук, тъй като ние сме една много голяма група. Това означава, че ако ние сме с отрицателни тестове, трябва две седмици от нашия живот да минат вкъщи и това означава, че не може да извършваме обичайните си дейности и да работим, което би било проблем – една седмица тук и още две в България, в които няма да сме трудоспособни“, опасява се Диана.

Проф. Балтов с горещ коментар за К-19 ужаса в Занзибар

По думите ѝ в Занзибар мерки се спазват – в закритите помещения се носели маски, имало осигурени дезинфектанти. Предпазни средства използвал и персоналът. „Ние бяхме задължени, докато не напуснем територията на летището, да бъдем с маски“, разказа тя.

В момента, в който се приберат Диана и групата, с която е на почивка, ще си направят тестове. Българката обаче сподели, че не се притеснява, тъй като повечето ѝ спътници са прекарали коронавируса, а самата тя била ваксинирана.