Лек автомобил "БМВ" осъмна със забита кирка в предния капак тази сутрин. Снимка на колата е публикувани в групата "Виждам те КАТ-ВАРНА". Колата е била паркирана на ул. "Роза" в морския град.

На този етап няма информация кой е извършителят, нито за мотиви на посегателството, пише dir.bg.

Според коментарите в социалните медии завист, отмъщение и предупреждение са сред предполагаемите причини.

"Имате една неплатена сметка, ако сте я платили вече, моля да ни извините", гласи друг шеговит коментар.

Случаите на забити кирки в автомобили в морския град не са един и два.

Подобни вандалски прояви бяха на мода в мутренските години в Бургас, но постепенно започнаха да се проявяват и във Варна, като за разлика от групировките, тук става обикновено въпрос за предупреждение при неуредени финасови взаимоотношения между партньори, отмъщение за неплатени заплати от некоректен работодател и дори за отмъщение при изневяра.

Миналото лято имаше забита кирка в лек автомобил "Рено", паркиран в междублоковото пространство на ул. "Зеленика". Предишната година пък черен  "Мерцедес" CLS63 AMG осъмна обезобразен с две кирки, забити в тавана и предния му капак.

Няколко месеца преди това пък пострада колата на адвокат във варненския квартал "Аспарухово". Тогава юристът намери колата си със забитата кирка и обясни, че е бил рекетиран от негов клиент, който му искал 10 000 евро.

При друг случай пострада лек автомобил "Фолксваген Голф V", паркиран на ул. "Вяра", който осъмна с две забити кирки - в предния капак и предното стъкло. Автомобилът бил на 27-годишен мъж от Варна, като имаше предположения, че е замесен в разпространението на дрога.