Няма никакво закъснение на линейката. Първият сигнал е подаден в 20:09. Снощи охранителят на училището каза, че на момичето му е прилошало около 19:00 часа, защо ни търсят час по-късно, това не знам.

Този един час някакси е загубен. На всички ни е ясно, че в тежка ситуация една минута може да се стори цял час, но за съжаление екипът ни е установил, че момичето е починало, но то не е било починало в момента в ръцете им или минута преди това, имало е данни за едни 20- 30 минути преди да се опитаме да му помогнем, заяви пресаташето на Бърза помощ в София Катя Сунгарска в ефира на БНТ.

Какво БЛИЦ писа при второто повикване на линейката, когато на майката на момичето й е прилошало, хората са започнали да блъскат и да ритат и не са допуснали линейката до нея. Аз не мога да разбера защо ни викат и не ни допускат до страдащата жена, но ми се иска вече тази мантра да приключи в общественото пространство - за закъсняващите линейки, каза още Сунгарска. Джи пи ес-ът е изваден още снощи, днес ще бъдат извадени и записите от нашите обаждания, наистина остава загадка защо цял час са се опитвали да помогнат на момичето, а не са се обадили на нас. Не бива така, завърши пресаташето на Бърза помощ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!