Знам си псевдонима и съм горд с него. Моята работа не е доносничество, аз съм висш офицер и съм работил за България. Това заяви бившият директор на БНТ Хачо Бояджиев, който беше оповестен от комисията по досиетата като агент на бившата Държавна сигурност. Той е сътрудничил под името "Кръстьо".
Ако се върна с 50 години назад, отново бих поел тази работа. Аз не съм работил в България, а само в чужбина, подчерта Хачо Бояджиев.

Според него комисията по досиетата не е трябвало да изнасят тази информация.  Разузнавачите имат други хора, с които работят в чужбина и по този начин ги подлагат на смърт. Този закон беше за доносници. Аз никога не съм бил доносник, аргументира се Хачо Бояджиев.

Ако сега съм на 27 години, както съм бил тогава, отново бих поел такава работа, защото това е дълг към родината, към България, а не към партията. Работено е за България. Ако някой знае каква е работата на нелегалния разузнавач, нека да ме попита. Тя постоянно е обградена с риск и с всички неприятности, които могат да довлекат и за държавата, посочи Бояджиев пред БНР.

Нямам никаква дейност като агент,  категоричен бе Александър Грозев, който също фигурира в списъка на Комисията по досиетата. Той поясни, че не е знаел, че е агент Пеев. 
Не съм подписвал декларация за съгласие, не виждам да има в разкритията на комисията, ако има такива доказателства, нека да ги извадят, допълни той. „Когато човек работи като агент, той трябва да върши някаква работа. Такава работа не съм извършвал и не виждам да има данни”, добави Александър Грозев. "Потресен съм", посочи още той.

До известна степен съм изненадан, каза за БЛИЦ Желю Желев, потърсен за коментар по повод оповестената информация, че неговият говорител Валентин Стоянов е бил агент на Държавна сигурност. Желев подчерта, че Стоянов винаги се е държал почтено. /БЛИЦ