Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Антон К., на 29 г., Ясен К., на 42 г., Бисер П., на 47 г., и Росен М., на 31 г., за това, че чрез използване на техническо средство отнели чужди движими вещи от владението на собственика.
Четиримата обвиняеми се познавали отпреди, като обвиняемият Антон К. стопанисвал хале в гр. Радомир, където се занимавал с търговия на части и агрегати за употребявани автомобили.

През 2016 г. той решил да се снабдява с части за търговската му дейност с цел набавяне на допълнителни парични средства, чрез кражби на автомобили и разкомплектоването им.  Антон К. разполагал с необходимите познания за отваряне на чужди леки автомобили и привеждането им в работен режим, като си набавил и необходимите технически средства за това. Той привлякъл за своята дейност и Ясен К, Бисер П. и Росен М. 
Четиримата обвиняеми, в различен състав, отнели от собствениците им седем автомобила, паркирани на различни места  в Пловдив, като направили опит и за кражба на друг лек автомобил.

По делото е установено, че за периода от 30 май 2016 г. до 2 септември 2016 г. ,в гр. Пловдив, са били отнети – лек автомобил, марка „Ауди А6“, на стойност 10 296 лева, лек автомобил, марка „Ауди А 6“, на стойност 13 424 лева, лек автомобил, марка „БМВ 320Д“, на стойност 11 286 лева, лек автомобил, марка „Мерцедес ML 320“, на стойност 19 264 лева, лек автомобил, марка „Мерцедес“, на стойност 18 747 лева, лек автомобил, марка „Фолксваген Туран“, на стойност 6 800 лева, лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“, на стойност 7 714 лева, като бил направен опит за отнемане и на лек автомобил, марка „Мерцедес ML 320“, на стойност 20 281 лева, или всичко на обща стойност 107 812 лева.

Отнетите автомобили били придвижвани от обвиняемите до различни паркинги и междублокови пространства в гр. Перник и района, където били разкомплектовани и част от тях продадени.  По делото са били извършени множество експертизи, разпити на свидетели и др.