Още през 2006 година 80-годишният генерал от запаса Петър Пенев от Хасково написа писмо до негово превъзходителство д-р Карл Дийм, извънареден и пълномощен посланик на Република Австрия, която тогава председателстваше Европейския съюз и до Оли Рен, еврокомисар по разширяването. В това писмо генерал Пенев предупреди, че “сегашните политически партии, съюзи и коалиции и в бъдеще няма да удовлетворят истинските интереси на мнозинството от българския народ.”
Това, което се случва днес, каза за БЛИЦ генерал Пенев, изцяло потвърди това мое предвиждане. И затова съвсем закономерно се стигна до разобличаването на същите тези партии за спирането на еврофондовете ни.
Има ли друг подобен позор в световната история на парламентите, избирани чрез свободни избори, пита генерал Пенев. Той е категоричен, че в България в момента не става нищо друго, освен “назначаването на попови прасета да пазят българските зеленчукови градини.”

За да предвиди това, което се случва в момента в България, генерал Пенев е вложил 150 хиляди часа труд за изучаването на родната действителност. И въз основата на къртовския труд и на тези свои изчисления е предвидил, без да е ясновидец, това което става в момента в държавата ни. Трагедията е в това, че той е успял да предупреди с нотариално заверени писма, всичките институции, които преди две години са могли да попречат това да се случи. Но гласът на генерала е останал само един глас в пустинята. Тодорка Николова, БЛИЦ