Полицията в Хасково разкри схема за измама с имоти, в която участва и бивш прокурор от града. Разследването вече е приключило и прокурорът Стоян Апостолов отива на съд. Определена му е мярка за неотклонение – парична гаранция от 5000 лева. Бившият прокурор обаче категорично е отказал да плати сумата.
Стоян Апостолов е привлечен като обвиняем заедно с авера си Никола Милушев, който има в Хасково заложна къща. В продължение на няколко години двамата мъже давали кредити на хора в затруднено положение, като ги карали да залагат апартаментите си.
 
По-късно тези хора научавали, че въпреки изплатените кредити апартаментите им вече са продадени. Около десет измамени по този начин семейства ще бъдат свидетели по делото. Това са хората, които са пускали по няколко жалби до районната прокуратура, оставяни без последствие, защото са попадали в ръцете на същия този прокурор-измамник. Измамата блеснала едва когато няколко жалби били адресирани и до окръжната прокуратура.

Проверката от страна на икономическа полиция констатирала измами за над сто хиляди лева. Делото вече е внесено в съда, но е твърде възможно съдиите да си направят отвод, тъй като Стоян Апостолов им е бил много време колега, работили са с него и сега на върви да го съдят. Той от своя страна е поискал отвод на обвинението в лицето на прокурор Дарина Славова, но засега мотивите за това искане все още не са известни. Прокурорката Славова е категорична, че това няма да се случи и тя ще бъде обвинител по време на делото. /Тодорка Николова, БЛИЦ