Попълнете търсена ключова дума или фраза

Херо Мустафа: Предоставяме на България 1 милион долара в борбата с К-19 ВИДЕО

https://blitz.bg/obshtestvo/khero-mustafa-predostavyame-na-blgariya-1-milion-dolara-v-borbata-s-k-19-video_news782538.html Blitz.bg

Посолството на САЩ и Фондация „Америка за България“ стартират кампания за битка с COVID-19

София, България 20 Ноем. 2020, 17:43 333 прочита 5 коментара

Посолството на САЩ в България и Фондация „Америка за България“ стартираха кампания в борбата с разпространението на COVID-19 у нас - „Възстановяваме се заедно”. В следващите няколко месеца те ще осигурят допълнителни 1 милион долара (1,66 милиона лева) под формата на медицински консумативи и услуги в борбата с COVID-19 в страната, съобщиха от дипломатическата мисия.

"През следващите няколко месеца ние ще предоставим допълнителна помощ в размер на 1 милион щатски долара за медицински консумативи и услуги в борбата с COVID-19. Ние сме отдадени на тази битка. Заедно можем да се възстановим и да продължим напред", казва посланик Херо Мустафа във видеообръщение. 

Кампанията ще осигури материали в подкрепа на болници, медицински центрове и здравни работници. Ще работим заедно с българското правителство и с неправителствени организации, за да подпомогнем сферите, които имат нужда, в цялата страна. Кампанията ще съдейства на нашите български партньори по-добре да проследят разпространението на COVID-19 и ще защити общностите в страната, допълват от посолството.

Първото голямо дарение в кампанията “Възстановяваме се заедно” беше направено миналата седмица. Посолството на САЩ предостави 7000 PCR теста на българския Национален център по заразни и паразитни болести. Кампанията включва също и финансиране за държавни болници и медицински центрове в цялата страна на стойност 735 000 щатски долара (1,22 милиона лева), осигурени от Европейското командване към Министерството на отбраната на САЩ. Освен това Фондация „Америка за България“ ще предостави така необходимата подкрепа за българските медицински работници.

За повече информация за кампанията моля, посетете www.HealingtogetherBG.org.

Тази година правителството на САЩ вече предостави 783 000 щатски долара (1,3 милиона лева) в борбата с COVID-19 в България. Тази сума включва средства от Американската агенция за международно развитие, която осигури продължаващата и до този момент социално-икономическа помощ за местни общности и подпомогна организации от гражданския и медийния сектор в партньорство с Българския червен кръст и Черноморския тръст, посочват от посолството на САЩ.

Освен това посолството и фондацията си сътрудничиха с Американската търговска камара в България и Българския дарителски форум в кампанията „Обединени срещу COVID-19“ по-рано тази година. Тази кампания предостави 1 милион лева на местни организации, работещи в борбата с COVID-19 в различни градове в цялата страна.

Посолството на САЩ и Фондация „Америка за България“ са решени да поставят хората на първо място и да помогнат на България в борбата с COVID-19. Заедно ще победим тази пандемия. Заедно ще се възстановим и ще продължим напред, се казва в информацията

5 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам