Авангардна технология, създадена от руски експерти в Центъра за подготовка на космонавти, се превърна в спасение за дамите и господата, които нямат нито време, нито мераци да се потят във фитнеса. Оказа се, че вибриращата платформа пауър плейт "извършва" различни упражнения, управлявана от кинезитерапевт. Той преценява кои мускулни групи имат нужда от натоварване - без напрежение за сърцето и ставите.
"Екстремните гладувания в навечерието на бленуваната ваканция най-често са си жив провал. Най-добре е изберете детоксикираща диета и балансирано хранене, комбинирано с правилно подбрани процедури за влизане във форма. Ключовата дума обаче е "движение", категорична е д-р Ана Пейкова.
 
Експертът коментира и разграждането на натрупаните мазнини с криолиполиза - мастната клетка се унищожава заедно с клетъчната стена, за да няма повторно напълване, стопява се и имунната система я изхвърля от организма.
 
Как действа? Установено е, че има 5 вида мастни киселини, които кристализират при минусови температура. Замръзват при минус 8 градуса и после се отделят с урината. Слагат се специални марли, напоени с разтвор, който предотвратява изгарянето и увреждането на горния слой на кожата. Въздейства се на ниво подкожна мастна тъкан.
 
Вътрешната мазнина около мускулите обаче може да се разгради единствено чрез движение и глад. Криолиполизата е подходяща за унищожаване на отделни мастни депа - тормозещите почти цялото женско население на земята "бричове", "любовните дръжки" около талията на мъжете,я коремчетата...
 
Има и различни видове мезотерапия с инжекционни продукти, които се вкарват в мастната тъкан ия я разграждат. Те съдържат основно ел-карнитин и кофеин. Колагенова и силициева мезотерапия борят успешно целулита. Разликата между тях и популярните кремове със същите съставки е, че мазилото не може да проникне в дълбочина до мастната клетка.
 
"Кожата си има бариера, която създава съпротивление на повърхностния слой и не позволява навлизането до таргетните клетки", казва д-р Ана Пейкова. Сред апаратите особено нашумял е и създаденият от Луи Пиер Гаскон (LPG). Франзузинът попада в катастрофа, след която трябва непрекъснато да му се правят възстановяващи масажи.
 
Тогава Гаскон създава този апарат, който прави механичен масаж на цялото тяло - но върху трико заради силния вакуум. Когато атакувате целулита с антицелулитни масажи, не забравяйте за балансираното хранене. Първо: без мазнини. Проблемът е, че човек дори да не яде нищо тлъсто, когато си хапва въглехидрати, в един момент те се превръщат в мазнини и се натрупват като запаси.
 
Затова ключът е в балансираното хранене, а не в глада. При лишаването от храна бързо се получава ефектът, при който отслабваме, кожата увисва, а след това организмът, който е състояние на стрес,я бързо набавя онова, което му е отнето.
 
Хапчетата за отслабване с ел-карнитин пък извеждат мазнината от клетката, но задължително трябва да се комбинират с физическо натоварване. Иначе ефект няма. Много трябва да се внимава с хранителните добавки на пазара, да се гледат съставките, производителя, защото някои от тях натоварват сърцето.