Служебният министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев най-накрая се активизира и подписа заповед, с която разпорежда на компетентните държавни структури да започнат незабавни действия по освобождаването на заседналия край Камен бряг товарен кораб Vera SU.

За целта през последните дни са ангажирани всички отговорни институции, за да се намери най-доброто и безопасно решение и да се предотврати замърсяване на околната среда, съобщават от МТИТС.

Цъка бомба! Ето какво се излива в морето от заседналия кораб край Камен Бряг

Заповедта влиза в сила от днес и предвижда: безопасно разтоварване на товара, извеждане на кораба от плитчините на местността Яйлата и впоследствие задържане на плавателния съд и товара до пълното възстановяване на направените от държавата разходи при операцията.

На мястото на инцидента е командирован изпълнителният директор на ИА “Морска администрация” кап. Живко Петров за координиране и контролиране на предприеманите действия и е в постоянна връзка със служебния министър Алексиев.

Безотговорното отношение от страна на карабособственика доведе до пълното ангажиране на държавните институции през последните дни. Служебният министър Алексиев и екипът му предприе необходимите действия с цел обезпечаване на процедурата, заявяват от транспортното министерство.

“По никакъв начин няма да толерирам безотговорно отношение към здравето на хората, околната среда и нерегламентирани и непрозрачни търговски интереси”, заявява Христо Алексиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!