Тази пандемия, която се случва е изключителен тест за нашата нация, нашето общество, както и за творците. Хората се държат като някакви "ощипани" госпожици. Ако сме станали нация от "мрънкачи", това означава, че нещо ни се е объркало в генома, в ДНК структората ни покрай този коронавирус. Това съобщи в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България.

"Аз напук на някои анализатори смятам, че правителството за първи път предприе адекватни и изключително навременни действия. Ген. Мутафчийски и неговият екип постъпиха доста адекватно.", обясни Мутафчиев.

"Мисля, че навреме започват и мерките по разхлабване, защото хората започнаха да психясват и това ще е възможност за глътка въздух за тях. Започва да се отваря малко свободата на движение, но имам и притеснението да не се "олабим" прекалено много.", добави той.

"Ген. Мутафчийски е интелигентен човек, личи му че не е само военен, сега беше избран да бъде шапка на една много сериозна институция. Въпросът е, че със всеки изминал ден, със задържането на извънредното положение, хората започнаха да не вярват, че има вирус и да вярват в какви ли не конспирации."

"След Гергьовден, ако продължаваме с тази тенденция 40-50 човека и малко загинали, смятам, че първо ще се премахнат КПП-тата, след това ще започнат да отварят и заведенията на открито, с градини и юли, август, ще ни пуснат да репетираме и чак към септември ще започнем да работим и да каним хората на театър, при работа с определени мерки разбира се", каза Христо Мутафчиев.