Редовните брифинги на Националния оперативен щаб с участието на ген. Мутафчийски и отговорните му колеги се отменят. Вместо това в същия час - 08.00 ч. ще има редовно съобщение за пресата. 

Това е достойна постъпка, отговор на езика на омразата и злобата, защото все някога трябваше да се каже баста на просташките издевателства на които хората от Щаба бяха подлагани всеки ден.

То не бяха подигравки - включително и за униформата на генерала, мръснишки подмятания, провокиране с лъжливи "мнения на зрители" и внушаване на постоянно недоверие към работата на тези достойни мъже. Това коментира на личния си Фейсбук профил евродепутатът Александър Йорданов.

Както БЛИЦ писа рано тази сутрин стана ясно, че редовните сутрешни брифинги на Националния оперативен щаб, на които се съобщаваше актуалната информация за новите заразени с коронавирус у нас, вече няма да се състоят.

"Търпеливо, с невероятен стоицизъм, лекарите и учените от НОЩ многократно обясняваха, обясняваха, обясняваха. Срещу тях валяха все по-тъпи и тъпи въпроси. Губеха им времето, обиждаха ги, иронизираха ги. Сега вече всичко е ясно. Който е разбрал е разбрал. Не би трябвало у нас да има дори един човек, който да не е наясно с опасността от новия коронавирус, за чието лечение няма открито лекарство и ваксина.

НОЩ се отнасяше с най-голямо уважение към българските граждани. Срещу неговото демократично, честно и открито поведение, се противопостави отряд от тарикати, търсещи да извлекат и от тази трагедия, през която преминава човечеството, политически дивиденти. Превърнаха проблема за живота и смъртта в предизборна кампания. Ореваха орталъка с безмисленото си лигавене. Сега вече си я имат цялата мангърия. Тяхна е.

Разкритие: Спрели брифингите, за да спасят ген. Мутафчийски, доц. Кунчев и проф. Катранджиев от...

Спасението на давещите се е вече в ръцете на самите даващи се. Отблъснаха протегнатата за спасение ръка, клеветяха и лъжеха, пишеха срещу редовните брифинги, те ги дразнеха. Ето - няма ги!

Благодаря на ген. Мутафчийски и колегите му от НОЩ за изключително отговорното поведение, което имаха през тези близо два месеца. Сега те ще продължат по-спокойно своята работа. Информацията, която имат и ежедневно анализират, отново ще достига до нас.

Празноглавото дрънкане на псевдожурналисти и политически ментарджии - леви, популисти и псевдодесни, които днес са заедно в опозиция, ще продължи. БСП, Радев, Манолова, "Демократична България", Славчо Трифонов - този сбириток е опозицията днес. Това е политическата пандемия, която се готви да избухне на следващите парламентарни избори. В случая цитирам казаното от журналиста Георги Любенов в днешното издание на "Денят с Георги Любенов" по БНТ1.

Разбра се какво ще се случи сега с ген. Мутафчийски, доц. Кунчев и проф. Кантарджиев

Докато продължават да умират хора от Covid - 19, докато в Европа пандемията е факт, призовавам българските граждани да не подценяват опасността. Тя не е измислица, не е лъжа. Тя отнема живот. Отвратително е от човешкото страдание да се извличат политически дивиденти.

Ако носейки маска можете да спасите човек - направете го! Ако можете да помогнете на лекарите - сторето го! Не бъдете като Румен Радев, Корнелия Нинова или Мая Манолова.

Помнете, че Слави Трифонов е медиен манипулатор. Не забравяйте, че срещу НОЩ и правителството пишат и говорят от партията - наследник на престъпната организация БКП, пишат и говорят бивши агенти на ДС, някои от тях маскирани като "десни демократи", пишат и говорят журналисти - също бивши агенти на ДС или работещи в медии, чиито собственици са бивши агенти на ДС. Срещу отговорното поведение на НОЩ бе и "петата колона", дезинфоматорите, мразещите нашия Европейски съюз, поклонниците на агресорите от Москва.

Нека да благодарим за досегашната отлична работа на проф. Мутафчийски, проф. Кантарджиев, доц. Кунчев, д-р Пенчев и останалите членове на Националния щаб. Те доказаха, че са почтени и достойни граждани. Истински демократи, истински човеци и професионалисти. Пожелавам им да бъдат здрави и да се пазят от зли думи, от лоши очи. Приятен и здрав ден!", написа още евродепутатът.

 



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!